Härligt med vår! Vilken lyx det är att kunna jaga på våren. Vi har spanat på fälten och i ån. Då vi såg ett par bävrar på den lilla sträckan vi jagar på tänkte vi att en kan vi skjuta. Det sägs ju att bävern ökar väldigt i antal och det märks tydligt här. Vi var nära ett par kvällar och vi lärde oss hur de rör sig. Det blev sonen som sen lyckades. Sista dagen på bäverjakt!

Häftiga djur!

Annars blir det en del hundträning. Har bokat tid för slutprov för Milton som terapihund. Känns kul! Vi har också kommit igång med praktik och utför hundassisterade coachingsamtal. Det känns som en mycket lovande koncept och Milton fungerar väldigt bra!

Idag tränade vi med Mellansvenska fågelhundsklubben på Marielunds gård. Det gick bra och vi hittade lite skugga att träna i. Till hösten kommer jag och Viktor erbjuda flera träningstillfällen där. Det kommer att bli så roligt och så bra!

Stadga. Tycker de var duktiga. Två unga hanar sitter bredvid varandra med en dm mellan sig. Snyggt!

Förra helgen besökte vi Hundens dag på Almunge hundträningsanläggning. Det var en väldigt lyckad och trevlig tillställning. Jag satt med Elin vid hennes bokbord. Vi vill ju sprida det här fantastiska med terapihundar.

Vi har också deltagit på en tjejkväll på Interjakt i Uppsala. Mycket trevligt! Jag berättade lite om jaqt och höll ett kort föredrag om hur man kan träna skadeförebyggande med våra jakthundar.

Milton var med och visade övningar!

Vi planerar även för fjällvandringen med hund i höst. Vill ha allt färdig planerat eftersom jag kommer ripa veckorna före och kommer att ha fullt upp med det.

Moa och hennes kompis Ellinor kommer att hjälpa till med fjällvandringen. Känns skönt att få lite hjälp.

Ja, tänk så mycket skoj det händer ändå. Ikväll ska vi smyga ut på bondens nysådda åker. Bonden lägger ner ärtor och vildsvinen är snabba med att gå dit och gräva upp dem. Aja baja!