Fick reda på att vildsvinen röjer järnet på en åker där bonden har sått ärtor. Sonen och hans kompis hade möjlighet att gå ut för ett par dagar sen. De lyckades bra ganska direkt! Olle sköt en kulting som mumsade ärtor. De åkte dit igen men hittade en mindre galt på en annan ärtåker och efter en stund kom sonens kompis åt att skjuta den. Skönt att de är unga och pallar att lägga sig vid 24.00 för att sen gå upp vid 03.00.

Även en liten galt är stor!

Nu blev jag också sugen på att hänga på och det var tydliga tecken på att fler grisar smaskar ärtor. Så jag hängde med ut igår kväll och fick min makes norrländska kollega med mig. Vi satt på pass och hörde hur det knakade och brakade i skogen bredvid. Efter en stund kliver en ensam gris ut men närmare skogskanten där Olle sitter. Så vi ser grisen och hör efter 10 minuter skottet gå av. Grisen vänder om och springer in i skogen. Det var en ensam galt. Jag gick och hämtade bilen och smidigt nog hade vi hundarna med. På med grejerna på Bella och sen blev det eftersök. Jäklar vad taggad hon var! Hon for iväg och var väldigt tydlig med att hon hade spår som hon ville följa. Jag tror att hon är bättre på kvällar för då är hon inställd på att spåra och vet att hon inte ska jaga då. Det var bra tryck i linan och jag kämpade efter. Olle bredvid med bössan. Cirka 80-100 meter tog det stopp och där under en gran låg galten. Mycket större än vad vi hade trott.

Så det var tur att vi var fyra personer som kunde släpa på den. Kvällen blev natt och allt detta pyssel efteråt tar ju sin lilla tid. Bra jobbat av Olle och Anton och superkul att vi kunde bjuda norrländskan på lite spänning.

Jag är också grymt nöjd över Bella och hennes insats. När det väl gäller kan hon verkligen leverera!

Nöjd son, nöjd gäst, nöjd hund och en mycket nöjd bonde! Han får kanske så nya ärtor för på en del av åkern fanns det nog inte så många kvar så som de hade röjt och ätit!