Oj, vilket väder lördagen bjöd på! Det var inte med i planerna när Viktor och jag planerade för denna träningsdag. Mycket kan man påverka men inte vädret. Tappra hundägare och deras vovvar kämpade på en heldag ute på fältet. I snöfall! Hela dagen faktiskt!

Under fältträningen kom då och då ett gäng änder och flög över. Alla hundars blickar följde flocken. Det var så roligt att se och det blev en bra störning under kontaktövningen!
Bara genom att vara på fält höjde hundarnas motivation!

Så förmiddagen bestod av kontakt, följsamhet, stadga under störning, avanceplatta och stoppkommando. Efter det blev det lunch i stugan på gården där Viktor bjöd på en fantastisk hargryta med potatismos. Vilken lyx!

Efter lunch tilltog snöfallet och vi gav oss iväg ut på fälten för revieringsträning. Tidigare i veckan har vi sett en del fasan på dessa fågelrika marker men i detta busväder höll de sig undan. Men det blev en bra träning för hundarna. Milton kunde dessvärre inte släppas på fält idag då han har skurit upp en trampdyna. Han satt i bilen och led….. Han ju lite otur måste man säga!

Så trots busvädret är vi nöjda över dagen. Hundarna var duktiga och kämpade på bra och reviderade bra i den blöta snön. Upplägget på dessa träningar känns väldigt bra och uppskattas av alla. Viktor och jag tackar för en trevlig dag och hoppas för lite vår och sol snart. Välkomna tillbaka på träning och kick-off inför rippremiären den 19-20 augusti!