Vi körde det lyckade konceptet med en hel dags träning i Julias ridhus i Vassunda igen. Nya och gamla bekanta med sina hundar deltog. Träning på kontakt för att få en följsam hund. Så roligt och nyttigt! Alla tränade på och ett förbättrat resultat märktes snabbt.

I kursen ingår också att vi fikar tillsammans där vi såklart pratade hundträning. Då får hundarna passa på att träna på att sitta eller ligga stilla nära andra hundar utan att få leka med varandra. Ofta glömmer man att träna hundarna på att vara nära varandra utan att hälsa på varandra och att det är okej ändå.

Fast är man en Engelsk setter vill man ju gärna sitta i knät!
Spirit chillar och matte fikar
Tellus i kontakt-bubblan med sin matte

Avslutade dagen med fokus på stadga. Kan man sitt-stanna kvar trots att det flyger leksaker runt omkring?

Vi pratade också om att lära känna sin hund. Har man en hög-energisk hund eller inte? Hur kan man anpassa träning, lek belöning efter hundens personlighet. Risken med att kasta bollar till sin hund, eller när blir dragkamp för mycket? Men också vikten av tänka berikning. Vad är det och hur kan man få in berikning i hundens liv?

Slutprovet var sitt-stanna kvar på linje. Alla klarade det galant!

Duktiga vovvar!

Efter detta gjorde vi inkallningsövningar utifrån individuella behov. Några tränade sitt-stanna kvar trots att hunden bredvid kallades in. Den är svår, men ack så nyttig! Tack alla för en trevlig träningsdag!