Så tacksam över att jag fick möjlighet till några dagar i fjällen. Med Miltons skada så omkullkastades alla mina planer med denna semester. Vi hade tänkt stanna till på Sonfjällscampen efter ripjakten. Nu fick jag åka hem och ta hand om min skadade hund istället. Blev därför riktigt glad över att jag kunde åka upp i alla fall. Milton är piggare och såret läker bra. Moa hade möjlighet och vilja att ta hand om sjuklingen. Stort tack Moa. Så det blev Bella, jag och Madde som styrde kosan mot Sonfjällscampen och den oerhört vackra fjällomgivningen där.

Madde utanför den fina stugan vi bodde i

Vi började våra mornar med ett morgondopp. Det är galet skönt att kicka igång kroppen med ett kallt dopp!

Fin badplats och fina bryggor fanns där!

Första dagen åkte vi över till Särvfjället och vandrade där. Det var lätt att ta sig dit och väldigt vackert att vandra där. Vi njöt för fulla muggar och solen sken på oss.

Madde
Jag vilar och Bella käkar blåbär
All dessa färger….

Vi vandrade hela första dagen och kom hem sent. Utanför stugan på campen finns en eldstad med en anordning för matlagning. Fantastiskt bra. Vi fixade mat och satt länge framför elden och njöööööt!

Det är fantastiskt att laga mat över öppen eld!

Dag två startade med morgondopp och sen en tur på Sonfjället. Väldigt fint fjäll det också. Lite brantare att gå uppför och det var en riktig pulshöjare!

Värt en skål när man nått högt upp!
Paus på väg upp vilket Bella tyckte var onödigt
Dimma på Sonfjällstoppen

Vi gick inte ända upp till högsta toppen. Det blåste och var dimmigt där uppe!

Sen tillbaka, genom fäboden. Mysigt. Slappade lite i stugan och tog sen en fem kilometers promenad runt Ljusnan innan middagen. Otroligt vacker promenad.

Middag vid eldstaden tillsammans med Jenny och Henke som driver Sonfjällscampen. Även en av deras ständigt återkommande gäster Roffe var med. Trevligt värre!

Efter att ha bott där i några nätter så förstår man att de har gott om stammisar. Stugorna är mysiga och fräscha, ställplatserna fantastiska med utsikt över sjön, bra möjligheter till utomhusmatlagning, nytt och fräscht kök, fantastiska utrymmen för dusch och bastu och bra allmänna utrymmen där allt är rent och fräscht!

Hur mysigt är inte detta?

Över elden hann vi också göra upp lite planer för framtiden. Jag, tillsammans med Jenny och Henke kommer nästa år att bjuda in till en fjällvandring med hund. Det kommer att bli ett superspännande arrangemang med fjällvandring, boende på campen, lite hundträning, matlagning med lokala produkter över öppen eld. Sååå roligt att få bjuda in till detta framöver! Innan dess kan du kolla in Sonfjällscampen och bli peppad.

En motvillig hemgång för oss i fredags men vi får med oss trötta ben och fantastiska upplevelser från denna fjällvärld. Nu ska Milton börja på rehab och vi hoppas att han snart kan jobba efter ripa på fjället.

Ja, det är väl detta som är mindfulness, eller rättare sagt, fjällfulness!