Klubben jag tillhör, Mellansvenska fågelhundklubben är bra på att ordna aktiviteter. Hundträningsgruppen bjuder in medlemmar på våren för att träna hund tillsammans. Olika medlemmar bjuder in till olika ställen och igår fick jag möjlighet att bjuda in klubben till Marielund gård där Viktor sköter jakten och marken. Superroligt! Han har en munsterländer och passade på att träna med oss.

Engelsk setter och pointer skapade denna elegans!

Vi tränade på fältet nedanför gården och alla hundar taggade till och hoppades på släpp. Men de får vänta till hösten då det på Marielund kommer att sättas ut rapphöns och fasaner. Ser så mycket fram emot det. Viktor och jag kommer att anordna ett par träningstillfällen där men Viktor kommer även att sälja jakter och enskilda träningsmöjligheter. Skoj!

Men nu var det träning. Vi hade fokus på stadga vilket är så viktigt att träna fågelhundarna i. Hundarna fick sitta och vi utmanade dem med lite flygande saker runt dem. Tränade även inkallning och apport.

Falcsagans Go Milton-min stjärna som drömskt tittade ut på fältet. Men han kom som ett spjut på inkallningen.
Duktig tjej som sitter kvar!
Jag fick hålla denna trevliga Gordon kille och det är också nyttig träning för hundarna. Att sitta så nära varandra utan att hälsa och busa.
Röda, engelska, röd-vita, pointer, Gordon i en härlig blandning….
Även en blandning pointer/engelsk setter!
Ett härligt träningsgäng!

Stort tack Viktor och Marielunds gård för att vi fick vara där och träna. Det var så roligt och träningen var bra och nyttig för oss alla. Ripjakten närmar sig sakta men säkert!

Sanna