Hundinstruktörsutbildningen börjar närma sig sitt slut! Jag har inom ramen för den en egen utbildning i vardagslydnad vilket är jätteroligt! Alla inlämningsuppgifter är jag färdig med och i juni ska jag göra ett slutprov.

Idag körde Elin och jag ett genrep på vårat slutprov som vi ska göra samma helg men inte samma dag. Elin och jag ju en träningsgrupp i Bergsbrunna som egentligen började för att vi själva ville träna. Det är jätteroligt och idag kom det flera ekipage för att vara test elever på vårat slutprov. Så himla snällt! Elin körde först sitt upplägg. Det gick jättebra och hon fick feedback från de duktiga deltagarna. Sen körde jag mitt upplägg och fick nyttig feedback. Det var så nyttigt och bra och jag fick med mig flera bra tips och saker att fundera på. Stort tack till alla ni som kom!

Efter låtsaskursen stannade ett par kvar och tränade lite apportering. Elin hade lite kallt vilt med sig. En kasse med fasan, and, kråka och kanin. Som aktiv hundägare har man massor med snusk i frysen.

Bella är lite tränad i apportering då jag behöver en apportör till fågeljakter. Jag har inte tränat så noga och bryr mig till exempel inte snygga avlämningar. Kraven är helt annorlunda med Milton. Men Bella var så taggad och hon fick apportera både fasan och kanin. Hon tjorvade lite med kaninen men skärpte sig efter en liten påminnelse om skötsamhet.

Foto: Elin Lundberg

Elin och Molly går en apporteringskurs och hon tränar på vilt vilket vissa individer kan tycka är lite äckligt.

Elin motiverar Molly till att vilja ta den äckliga, kalla kråkan i munnen.

Det är ju så roligt att träna apportering!

Under eftersnacket lägger sig Molly ner mitt på träningsplanen. Det är sååå viktigt att dessa heta och arbetsvilliga hundar också kan släppa och bara lägga sig och chilla. Som Molly.

Ja hundträningarna och kurserna tar lite tid. Har en förhoppning om att hinna ut och spana lite vårbock snart! Jakt i ljumma vårkvällar är en lyx i livet! Tjing!