Genom åren har jag hållit i en del hundkurser men för ett tag sen tog jag tag i det hela och anmälde mig till en utbildning till diplomerad hundinstruktör (min man har tjatat länge på mig).

Utbildningen är på distans och det mesta sker via en utbildningsportal på nätet. Det funkar otroligt bra! Jag lyssnar på föreläsningar, ser mängder med filmer, läser böcker och tränar massor själv med mina hundar och filmar och skickar in till en lärare. Det är sååå roligt! Jag kan en del sen tidigare men lär mig massor med nytt. Hundarna älskar att träna och lära sig nya saker. Till exempel att träna med klicker är ganska nytt för oss och vi älskar det!

Mina hundar är ju jakthundar men det utesluter ju inte att de ska lära sig massor med annat. Det mår de ju bra av. Dessutom är jaktsäsongen ganska kort utslaget på ett år och då är det skoj att göra annat med hundarna. För övrigt är det väldigt mycket träning och dressyr i jakten med stående fågelhund.

Dessutom bör alla jakthundar ha lite allmän lydnad i sig. Livet blir roligare och enklare med dem då och det ska vara roligt att hund.

Mitt fokus på kurser framöver kommer att vara valpkurser, kurser i vardagslydnad och inkallning. Innan jag är helt klar kommer jag att erbjuda valp/allmänlydnadskurs till reducerat pris och troligen här ute i Funbo.

Hör av dig om du är intresserad.

Inom ramen för kursen behöver jag lite hundar att använda som praktikhundar också. Så vill du träna på något hojta till!

Utbildningen jag går arrangeras av Royal dog education i Göteborg. Fantastiska!

Kommande kurser och träningsdagar kommer att annonseras på Facebook och möjligen olika hundklubbar. Kurserna kommer att vända sig till alla typer av hundar och inte bara jakthundar.

Vi ses framöver!

Ps: Tack Elin för all inspiration. Tack grannar och Ellinor för lån av er hund och för att ni ställer upp och tränar. Tack mina barn som filmar och springer när övningen kräver det (jag kan inte springa än) Tack Klasse för att du fick mig att göra slag i saken!