Vi blev bjudna till dotterns sambos familj i Morgongåva på jakt. Roligt! Jag är äntligen fri från gipset men använder kryckor fortfarande och tränar upp mig i att kunna gå. Märkligt men det blir sakta bättre och bättre. Min barn Moa och Olle fick vara hundförare i mitt ställe och jag tog ett pass.

Så här såg det ut hos mig!

Vackert väder men aningen kallt för en som är lite orörlig. Bella var extra glad över att ha med sig matte men framförallt att gå med både Lill-matte och Lill-husse. Hon hoppade och studsade av ren glädje.

Underbar. Foto: Moa
Doft av kronhjort gör att Bella vill iväg här
Olle och Bella.
Moa håller på att ta jägarexamen. Bra för henne att få vara med och lära sig av lillebror som har jagat i många år nu.
Olle och Jakob planerar nästa såt.
Jag med kryckorna. Jakob och hans pappa gick med Valle, deras vorsteh. Här förbereder vi för oss för nästa såt.

Jakten var spännande. Det var mycket djur i rörelse. Älg, kron och vildsvin. För mig var det en ny upplevelse att stå på pass och höra Bella driva och komma närmare och närmare mig. Det var så spännande och det var riktigt nära mig ett tag men tyvärr inget djur som kom ut på mig. Synd!

Mitt ben började värka så jag åkte faktiskt hem till Jakobs mamma och tog en fika. Foten är svullen och det var svårt att röra den och hålla värmen. Men det var roligt att komma ut en stund. Vi åkte tillbaka och grillade korv i skogen och avslutade jaktdagen så. Ett vildsvin och en kronhind blev dagens resultat.

Lilla settern fick komma ut och lufta sig lite. Han och Valle är riktigt bra kompisar. Det är så roligt att två hanhundar kan umgås så bra.
Vorstehn Valle med husse kämpar på i snön!
Olle fotad av storasyster Moa

Stort tack för inbjudan till denna trevliga jakt i Morgongåva. När jag växte upp jagade vi ofta med familjen och att få jaga med båda mina barn, dotterns sambo och hans pappa påminde lite om det. Jag uppskattade verkligen denna jakt med familjejakt, även fast det var andra jägare med också.

Lillebror följde med för att grilla korv när jakten var slut. För Bella var det självklart var hon skulle sitta då!