Nu är det träning med Mille för fulla muggar. Satsar på att starta jaktprov snart. Men fy vad nervöst! I lördags åkte vi ner till Miltons fantastiska uppfödare för att träna på praktisk jakt på rapphöns. Jag är så tacksam över all hjälp jag får av dem. De är sååå duktiga Margareta och Åke.

Miltons syster Gabbi och Dilba

Detta med att träna en stående fågelhund är ju inte enkelt. Jag pendlar i känslor från att vilja skaffa fler hundar för att det är så sjukt kul, till att på allvar fundera över vad sjutton jag har gett mig in på.

Milton står för fågel (med Lina efter ett par eftergångar)

Vi bestämde att skytten ska skjuta om Milton gör rätt och det gjorde han så klart! Det är ju något speciellt när första viltet ligger för ens egna hund. I lördags skedde det!

Sol är ju härligt men lite för varmt för jakt egentligen! Korta pass, mycket vatten och mycket vila fick det bli.
Snacka om att jag lever mig in i detta! Det ser ju ut som om det är jag som ska göra en avance!

Jösses, vilken lärorik dag detta var! Och så galet roligt!

På söndagen fick jag stora äran att gå på en mark i Knutby där det finns rapphöns. Första gången vi var där hittade Milton fågel och stod ett par gånger. I söndags hittade vi inga! Sånt är livet! Men all träning är viktig erfarenhet. Han är lite för vid och söker ibland för hetsigt min lilla vovve. Han är som ett stort jäkla krutpaket med galet mycket jaktlust. All denna energi ska jag lyckas få lite kontroll på. Inte helt enkelt.

Efter ett längre stående för Dilba, tar Maggan bössan, ber mig föra hunden och efter avancekommando svingar hon bössan och fäller en rapphöna. Hon är cool denna dam!

Vi har lite fler träningar inplanerade kommande vecka sen är det faktiskt Bellas tur. Planerade släpp för henne finns vilket känns bra. Mitt samvete klarar inte fler tillfällen när jag tar pejlen, jaktkläder och rygga och lämnar henne hemma. Den blicken……

Emil hjälpte till som skytt ikväll. Mitt mål är att kunna jaga och skjuta själv för egen hund. Men än så länge behöver jag ha fullt fokus på att föra/träna hund.