Sista helgen i januari körde vi de sista drevjakterna. Jag och Bella jagade en dag på granngården. Första såten satt jag på pass och hade så galet spännande. Flera vildsvin runt mitt pass men de höll sig i snåren och bakom granarna. Jag anade dem och såg skymtar av dem men kom inte åt att skjuta. Mycket irriterande men också väldigt spännande!

På pass två

Sista såten hände det grejer och ett par vildsvin sköts. I slutet av såten mötte jag på Filip och hans hund och i de täta snåren fick båda våra hundar tag på ett par vildsvin som stod och tryckte i tätningen. Bella var så duktig och det var så kul att stå och lyssna på hennes ståndskall. Bra avslut men inget skjutet. Det var så tätt att det inte gick att gå in där. Ja de är ju smarta!

Vila på lördag vilket bra eftersom Bella hade lite skav på en tass. Bra även för mig som är lite klen fortfarande. Men söndagen och sista dagen blev det jakt med jaktlaget. Det var väldigt kallt och som tur var sköt vi jaktstarten och började lite senare. Det blev en fin dag i skogen. Jag hade Milton med i koppel då det var för kallt för honom att sitta i bilen. Det gick över förväntan måste jag säga.

Bella hamnade långt bort från mig efter ett drev och träffade på Lars och Johan så hon fortsatte med dem. Det passade dem bra eftersom Johans hund hade gett sig av på en långkörare efter vildsvin!

Sista rycket med Bella!

Vi var vara med en såt. De andra fortsatte och då sköts det rådjur! Så plötsligt är det är det över! Känns märkligt! Nu får det bli lite fokus på rävlock, grisvak och hundträningar.

Det är ju en härlig tid med fin vinter så det blir också lite bad i isvak, skridskor och skidåkning! Kanske en och annan tur på Emils skoter som han så lägligt stallat in här hemma!

Bella hänger med på allt. Milton var mycket skeptisk till skoteråkning!
Så roligt med två jakthundar i familjen. Nu skiftar vi fokus till fågelhundsträning! Foto: Moa Östlund