Ja det börjar närma sig slutet för drevjakterna och vi kör på för fullt!

Bella är pigg och i topptrim! Jag är inte det dessvärre. Det är tungt att gå i skogen för mig och inser att det är en efterdyning av covid-19. Hoppas det går över snart!

Strax efter detta så krockar de i princip med vildsvin.

I lördags fick Olle byta av mig som hundförare och jag tog ett pass istället. Det är roligt att göra det ibland.

Sanna på pass!

I slutet av sista såten blir det fart på vildsvin. En grupp delar sig och nästan alla passkyttar förutom jag får vildsvin i pass. Ett blir kvar!

Milton som varit duktig och suttit i bilen får följa med och möta upp i skogen. Han är skeptisk mot vildsvinet och det får han gärna vara!

På söndagen jagade vi på granngården. Birgitta och hennes västlaika kom över. Första såten gick jag med Bella och hon hade flera fina drev. Sen skällde hon älg som det andra hundförarekipaget hade fått fart på. Ko med kalv gick sen ut framför en skytt.

Tog sen ett pass och Birgitta släppte sin hund, Vulkan. Ganska snart sjöng det av hans ståndskall när han sprang på en stor flock vildsvin. Till slut fick han loss dem och flera av dem gick förbi flera skyttar. Samtidigt kommer en gråhund med en ensam gris från grannmarken. Skyttarna har full action hos sig men ingen kommer åt att skjuta då hundarna är för nära. Sen drar Vulkan iväg med en galt. Han går snabbt ur mark och jag bryter för att köra Birgitta så vi kan hämta upp honom.

Fina, duktiga Vulkan. Foto: Birgitta

Så trots att det var mycket gris i farten var det ingen som kom åt att skjuta. Men det var ju galet roligt och spännande i alla fall.

Grymt roliga jaktdagar och nu laddar vi nästa helgs jakter! / Sanna