Grått, mulet och blött men också ljust sinne, soliga skratt och varma människor. Full fart med jakt hos Inger i närheten av Harg under lördagen. Superfin mark och ett trevligt jaktlag. Jag gick med Bella och Inger med sin wachtel och gråhund. Det blev några spännande drev och ståndskall men en del gick ur mark.

Inger och Wittra

Jagade två såtar och valprastning och fika i mellan. Det blev en mycket trevlig dag och jag är jag så glad över att jag fick möjlighet att åka dit och jaga.

Bella kämpar på i den blöta skogen

Söndagen åkte jag, Olle och hundarna till Skyttorp för att jaga med Micke och hand jaktlag. Väldans trevligt och spännande jakter. Bell hade flera drev i första såten. Först på vildsvin som gick rakt bakåt och försvann där inga skyttar fanns. Typiskt! Sen andra drev varav ett där jag såg att det var hare. Skoj!

15000 steg lördag och 10000 steg söndag.

Rasta valpis mellan såterna. Milton fjäskade för gubbarna under fikat och det lönade sig. Han fick smaka ostmacka och tyckte att det var gott!

Sen såt två och ganska tuff terräng att gå i. Olle på pass och han fick det spännande när båda wachtelhundarna med jaktcocker i hasorna skällde älg åt hans håll. Eller det var faktiskt så att den andra hunden drev förbi oss och Bella tog sig in i det drevet. Tyvärr gör hon så då hon har lärt sig att det finns djur när andra hundar driver. Dumt men smart!

Så roligt att jaga tillsammans med Olle.

I den sista såten släppte vi inga hundar. Jag fick ett fint pass. Skönt att stå efter all steg!

Men trots bra marker, mycket djur, flera drev så kom ingen till skott. Lite trist! Men så är det ju! Bara att ladda om till nästa helg! Nya tag då! Nu är det soffan som gäller! /Sanna