Svenska Jägareförbundet kontaktade mig då en reporter på Uppsala Nya tidning ville göra ett reportage om vildsvinsjakt. Så klart ställer jag upp på det. Det är viktigt att visa upp jakten via medier till allmänheten. Så idag åkte vi till Janne för att jaga. Journalisten Emma och fotograf gick med mig när jag släppte Bella.

Bella väntar på att släppas

Bent gick med sin tyska jaktterrier. Det dröjde inte länge innan båda hundarna fick upp. Det blev fullt ös! Jag pustade ut lite och kände mig nöjd över att journalisterna fick höra drevskall. Ganska snart hördes en smäll. En passkytt fick en grupp i pass. Det visade sig dock i efterhand att det var en bom. Men UNT fick följa med på ett eftersök och vi fick berätta om det. Konstaterad bom.

Vi gick vidare och sprang på mer gris. Bella drev både vildsvin och rådjur. Rådjuren fick hon upp bara 30 meter framför oss och det blev en spännande upplevelse. Hon drev det sen förbi min kompis Ahmed som var med.

Kul att bjuda med en gammal arbetskamrat!

Dock kom det i lite för hög fart och Bella låg tätt efter. Bra att han höll inne med skottet. Vi gick på såt 2 direkt efter omfördelning av nya pass. Vi gick med hundarna i kärret i snår och vass tätning. Å där var det grisfest! Flera grisar där inne och de var tröga att få ut. Tyskterriern var ettrig och fick ut en grupp som visade sig för skyttarna. Sen gick en till grupp loss och sprang åt Jannes håll och han kom åt att skjuta! Så jäkla skoj!

Gammal är äldst!

Ja så denna spännande jakt gjorde denna mulna dag mindre mulen. Så sanslöst roligt! Blir spännande sen att läsa reportaget!

Journalist och fotograf från UNT. De var modiga, tålmodiga och glada!

Ja men jäklar vilken rolig jakt det var idag. Så tacksam över Janne som alltid är så generös och trevlig. Han ställer alltid upp på diverse upptåg. Stort tack Janne! Tack till UNT och Emma och fotograf (minns inte namnet) som kämpade på med mig och Bella i skogen. Trevligt med sällskap!

Ett vildsvin mindre i Funboskogen! Men fler finns det! /Sanna