Vi blev inbjudna av våra fantastiska uppfödare (Falscsagans kennel) till en valpkurs med inriktning på de första stegen i jaktträning. Så mitt i brinnande drevjaktsäsong med Bella fick vi in en jaktkurs med Milton. Fantastiskt bra för oss som har stående fågelhund för första gången. Vi fick börja med kontakt och följsamhet. Det är en förutsättning för att sen få till bra jakt. Milton var duktig tycker jag!

Sitt och stanna! Även handtecken ska läras in!

Förutom att det var en bra kurs var det roligt att träffa två andra valpar från samma kull och deras mamma. Men även andra, äldre hundar var med och det var roligt att träffa dem också!

Syster Gabbi och mamma Catti
Milton och mamma Catti som tigger godis från Olle
Jag tränade Milton och Olle fick träna mamma Catti. Hon ville mest gosa och kan de enkla valpövningarna redan! Olle tyckte att det var rätt skönt med en vuxen och redan lydig hund. Han ville ta med henne hem.

Efter lunchen åkte vi ut på deras mark för att där träna på riktig fågel. Duva är bra att börja med. Det var fantastiskt att se hur doften av fågel väckte intresset hos valparna. Milton blev heltaggad och när han ställde sig fint och helt fixerad av duvan, lyfte ena frambenet, blev jag nästan tårögd av detta fina och vackra. Underbara hund!

Plötsligt försvann det valpiga och barnsliga. Nu blev det på riktigt!
Stånd på fågel, sen avance.
Här ett arbete med brorsan Gasten. Grymma valpar!
Sen ska man ju sitta i uppfloget! Inte det lättaste!
Falcsagans Go Milton och Falcsagans Gasten. Lite bus hanns med mellan övningarna!
De tre busarna från G-kullen.
Hela gänget! Ett par hundar som inte var från kenneln. Roligt att de var med. Den observanta ser att en Gordon setter är med.

Stort tack till Åke och Margareta på Falcsagans som bjöd in till detta. Det var nyttigt för både oss och Milton. Jag är såååå glad och nöjd över Milton. Framtiden med honom är så spännande. Jäklar vad roligt detta är! Tjohooo!