Jakt på hemmaplan idag. Jag gick med Bella första såten och det blev upptag och drev ganska direkt. Vi hann dock inte se vad det var och det gick ur såten bakåt. Sen fick hon fart på ett par morkullor och skällde på dem. De verkar finnas överallt numer. Sen ett fint hardrev och hade jag haft hagelbössan hade det blivit harstek till middag. Den satte sig 10 meter ifrån mig.

Andra såten gick Olle med Bella och jag tog ett bakpass för att ha nära till bil med valp i. Älgarna går ut bakvägen då och då så det var inte helt dumt. Bella hade ett kort drev i början men sen var det tomt förutom ett försök att fånga en orrhöna i flykten. Jag tycker att Bella är väldigt ojämn i jakten. Idag var vi nära rådjur som hon inte tog upp. Häromdagen drev hon rådjur superfint och ganska länge. Jag förstår mig inte alltid på henne. Men så är det väl!

Bella in action

Efter mitt bakpass släppte jag ut Milton men han verkade ta spåren efter Bella och sprang rätt långt så jag satte koppel på honom. Gick en bit men satte oss sen på en stubbe och glodde och fick inte lite träning på passivitet. Hans jaktlust har verkligen vaknat senaste veckan.

Milton vädrar!
Lycka sen att få möta upp storasyrran efter hennes jakt! Roligt också att hänga med jaktlaget och försöka sno åt sig någon macka.

Roligt för kommande jakter med Milton att det finns orre och morkulla i skogen!

Tänk att det varmt och fint idag också! /Sanna