Tog en semesterdag idag för att släppa Bella. Vi var på hemmamarken med jaktlaget. Många skyttar var med och alla var laddade. Min son Olle fick gå med Bella och jag tog ett pass vid vägen för att ha koll på valpen i bilen. Han var trött och somnade lagom till jag skulle ut så det gick superbra. Underbara valp!

Olle och Bella kommer mot mitt pass efter första såten!

Bella drev hare och Olle som sålde sitt kulvapen igår och får sitt nya imorgon hade hagel. Dock kom haren på lite för långt avstånd. När de hade gått förbi mig och man hade sett gris i det området fick han ta mitt vapen och jag tog hagelbrakaren. Lite spännande blev det när Bella börjar skälla gris 20 meter in i skogen och jag står med hagel. Dessvärre hann jag aldrig se den men hörde grisen lämna området. Åkte sen för att fika och lämna Milton (valpen) till Moa.

Lycklig hund som får jaga igen!

På väg till fikat ser vi fyra grisar vid vägen. Släpper ut Bella som tar upp och driver dem ca 600 meter. Ingen skytt kom till skott! Sen fika och snack vid elden. Mysigt!

Underbar dag!

Andra såten gick Olle och jag tillsammans. Bella stötte en morkulla som Olle dock inte hann på med hagelbössan. Sen nästan snubblade vi över ett rådjur som stod och tryckte och som Bella sen drev. Efter en stund hörs ett skott och en av killarna rapporterar att en kulting ligger. Det kom en stor flock med fina kultingar som troligen var stötta. Ingen hund som drev men väldans bra att komma åt en gris! Vi gick fram för att peppa Bella på gris.

Ja, det var den dagen. Så skoj att vara igång. Underbart väder men aningen för varmt för hundarna. Roligt att dela intresset med sonen!

Man måste passa på att fota när man har sin son med sig!

Dagen fick avslutas med ett kallt dopp i Marielund med Eija. Valpis Milton fick följa med men han badade inte! Men det gjorde jag! Här tränas inför vinterbaden.

Underbart att hösten är här!