En veckas ripjakt i Västerbotten är över och det har varit den bästa tänkbara jakten någonsin. Vilken upplevelse! Stora kullar med både dalripa och fjällripa, järpe och tjäder i farten. Fantastiskt duktiga settrar som verkligen har kämpat och funnit fågel. Vilken upplevelse! Det var dessutom inte så dumt att vara med 5 ungdomar som var duktiga skyttar och modiga nog att ta vara på skottchanserna!

6 ripor på förmiddagen, första jaktdagen
Olle bär riporna i fågelslingan från Bojtikken outdoors
Sån vacker natur!
Det är en tuff vandring upp på fjället men när man väl är där så är det värt ALLT!
Emil sköt en tjäderhona i skogen efter ett grymt arbete med settertiken Stiria
Jossans nya stjärna Jeff fick åka ryggsäck då han är för liten för att gå så långt!
Min egen stjärna Milton (Falcsagans Go Milton)var hemma med Moa (stort tack) och fick hänga i ryggsäck i stallet under en voltigeträning!
Roligt att ungdomarna också älskar denna fantastiska jakt! Här har Hampus skjutit en dalripa efter ett bra arbete från stjärnan Stiria.
I skogen på väg upp till fjället sköt vi 6 järpar. De åt vi på kvällen med kantarellsås till. Det var otroligt gott kött!
Jossan har gjort ett bra jobb för att få fram så duktiga hundar. Dessutom är hon en duktig skytt!
Järpen var ju en rolig fågel. Trots att skott avlossades så flög de andra vidare och satte sig i träd omkring oss. Settern visade oss var genom att skälla nedanför. Så galet roligt! Här är Järparna i fågelslingan!
Grillad korv smakar gott!
Bella fick gå med ibland och var sugen på att jaga ripa. Bästa fjällguiden Birger har som vanligt varit väldigt gästvänlig!
Man tappar andan av vackerheten! Dessutom flera dagar med sol!
Dagar då hundarna får vila kan man fiska! Resultatet ledde till en förrätt med öring!
Jossan och settern Conny i team!
När sista dagen lider mot sitt slut och vi nästan är framme på vägen ställer sig Stiria. Vi smyger på och sen lyfter en morkulla som jag får in en bra träff på. Den singlar ned i en björk och fastnar. Vi får kasta pinnar på den för att få ned den.

Så resultatet blev 31 ripor, sex järpar, en tjäder och en morkulla. På det 6 trötta men väldigt glada och nöjda jägare!

Nu är jag så taggad inför träningen med Milton och kommande fjälljakter med honom. Stället där uppe har jag redan bokat till nästa rippremiär!

Nu närmar sig höstens drevjakter. Det ska bli jäkligt skoj att komma igång. Både Bella och jag är taggade!

Både ripa, järpe och tjäder är vacker fågel som dessutom smakar mycket gott!

Stort tack Olle, Emil, Jossan, Hampus, Calle och Birger för denna vecka! Mest tack till de fantastiska hundarna! Jag går och efternjuter med ett leende på läpparna! /Sanna