Härligt med ett par dagars ledigt för älgjakten. En av årets höjdare. Det kanske inte kryllar av älg men det gör det ju av vildsvin! I vårt jaktlag sköts en gris igår. Idag var det minsann min tur. Äntligen fick jag skjuta för min Bella! Jag hann bara släppa henne så stack hon ett par meter och skällde med det skallet som säger att det är vildsvin. Jag står i princip bredvid ett stort buskage med slånbärsbuskar och Bella springer runt det snåret och skäller. Jag tittar in ordentligt och ser ett par vildsvin där. När Bella är på väg runt och tar vägen mot mig, lyfter jag geväret, siktar och skjuter det som står längst till vänster. Det var flera vildsvin där inne och hela gänget drar iväg och Bella efter i fullt drev. Jag flyttar mig lite och ser det påskjutna vildsvinet. Avlossar ett till skott för säkerhets skull, vilket jag inser senare att jag inte hade behövt! Sååå kul!

Bella, som inte håller i så länge kommer strax tillbaka och tittar stolt på vildsvinet som hennes matte har skjutit!

En fin liten brungris!

Vi fortsatte sen såten utmed sjön och hade ett par riktiga spännande situationer nere i vassen där fler vildsvin stod men som lyckades lura oss!

Innan såt två åkte jag och Matte och hämtade mitt vildsvin.

Foto: Matts Harrå

I andra såten sköt Matte en bock. Inga älgar syntes till idag.

Men det blev en rolig jaktdag. Det har skjutits en del för Bella men idag var det första gången jag fick skjuta för henne så jag är extra glad idag!

Behövde hjälp av Moa med att hänga upp vildsvinet. Det gjorde att lilla Milton fick följa med ut. Han nosade men verkade inte bry sig mycket. Bra det eftersom han ska ha fokus på ripor.

Milton såg vildsvinet som något man kunde få äta nåt gott av. Precis som vi. (Foto: Moa Östlund)

Glädjen över detta vann över bitterheten över att jag blev fotad av en jäkla fartkamera på väg till jakten imorse.