Vi har jagat en del vildsvin i veten denna sommar. Inte det lättaste men väldigt roligt. På det stället där vi mest har vaktat veten har kultingarna varit väldigt små så det har varit extra svårt att få tag i dem.

Nu är det skördat och den typen av jakt är över. Som gammal häst-tjej drömmer man alltid om en härlig galopp över stubben när det är ny-skördat!

Själv har jag inte kommit åt något vildsvin i veten. Jag hade tre suggor med kultingar bara 10 meter från tornet en kväll. Samtidigt ser jag hur en ensam gris går en bit bort och smyger sig upp mot det stället där min son står. Det är ju så spännande det också. Extra kul då jag efter 20 minuter hör att han avlossar ett skott. Jag går upp till honom och vi följer blodspåret tillsammans för att sen springa på en medelstor galt. Så roligt!

Tur att man kan lita på barnen!

Veten var dock väldigt god denna kväll, så trots att vi två klampade runt i den kom vildsvinen tillbaka ut för att äta. Den största suggan tittade surt på oss och gav ifrån sig ett märkligt läte och tyckte väl att vi skulle sluta störa hennes matro.

Nu är det fokus på bockjakt men framförallt laddar vi för kommande fågeljakter.

Sensommar som går mot höst är nog den årstid som jag trivs bäst i. /Sanna