Avslutade denna drevjakt-säsong med en ledig dag och jakt på granngården. Satt på pass första såten och det var nära en gång men inget kom ut på mig. Ganska lugn första såt!

Släppte Bella i andra såten och hon var galet peppad! Fick upp direkt och drev rådjur och hare. Gick en kort bit och inne i tätning sprang jag på en dovhjort som Bella tog upp och drev. Den buktade sen tillbaka och Bella kom väldigt nära och fin syn på den. Jäklar vilket skall! Hon hängde i den i över en kilometer. Bra återgång sen. Gris skymtades en bit ifrån oss och även rådjur. Full action!

Efter detta blev det sanslöst god vildsvinskebab på gårdsplan! Mums!

Såt tre och mer action. Bella tar upp och driver dovhjort förbi en passkytt men inget djur som ska skjutas. Vildsvin i farten och två sköts nära oss. Vi sprang på ett av dem i skogen.

Bella var inte med på det drevet men innan hade hon troligen satt fart på gris. Skällde väldigt mörkt i ca 200 meter och släppte sen. Vet inte var det tog vägen. Strax efter stötte jag upp ett rådjur som stod och tryckte vid ett fällt träd i en dalgång. Bella tog upp och drev det 400-500 meter. Bra återgång och strax efter det tar hon upp rådjur som hon direkt springer på. Hon blir så arg eller uppspelt att drevskallet inleds med skrik. Kul att höra och ännu roligare att sen höra ett skott. Två rådjur skjutna i samma pass och jag ser på GPS:en att hon stannar där en stund. Sen kommer hon tillbaka. Där är det dags att bryta och avsluta jakten. Känner mig nöjd över en väldigt trevlig och bra jaktdag.

Nu är det slut med drevjakter och det känns ju lite vemodigt! Bella är i toppform och det blir en utmaning att hålla henne stimulerad nu. Promenader, cykelturer, simning, spår och apportering ska få större fokus nu. Jag är också lite sugen på att vaka lite gris i kojan! Jag har även massor med andra roliga planer framöver. Det här med jakt, hund och natur är ju sååååå roligt! /Sanna