Fick med mig kompisen Sanna J från Sanna J jaktkläder idag. Roligt!

Vi jagade rådjur och vildsvin och jag släppte Bella från den sidan jag brukar, parallellt med Lars. Från motsatt håll gick Joel med sina två vorsteh. Bella fick upp och drev nästan direkt. Älg skymtades av skyttar en bit därifrån så kanske, kanske….

Knatade vidare och det blev ett par till kortare drev. I slutet av såten släppte jag in Bella i en granplantering och där tar hon upp och driver. Jag står still och njuter av hennes drev och blir så glad när jag sen hör ett skott. Morgan rapporterar att han har skjutit rådjur och fick sen Se Bella komma i det spåret. Hon skäller lite på det men börjar sen väcka igen och jag tänker att rådjuret rest sig. Precis då dyker ett rådjur upp bakom en gran på fem meter. Jag står med lyft bössa och väntar att den ska lämna granen. Mycket märklig känsla att stå och glo på ett rådjur så nära genom en gran. Ser att det lyssnar efter. När jag skruvar ner förstoringen på siktet tar jag ett litet snedsteg och kliver ner i en frusen vattenhåla så det låter lite. Rådjuret flyttar på sig och jag har ett kanonläge. Men jag vet att det står en passkytt ca 300 meter bort och utan kulfång får jag hålla inne på skottet. Men Bella kommer i spåret och driver det vidare men ute på åkern springer den fort så passkytten där får inget bra läge. Jag går fram till Morgan som sköt och vi hittar rådjuret. Bella bryter och kommer fram sen igen. Stolt och slickar i sig blod från skotthålet. Första rådjuret för Bella men även för Morgan. Extra skoj!

Sen gick vi och tog ur rådjuret och sen blev det korvgrillning! Gott!

Sen såt två! Drev av Bella igen och tyckte att skallet lät konstigt. Fick sen höra att det var räv hon drivit. Kul! Älg och rådjur i såten. Sanna fick ett rådjur i full kareta på sig. Inte bra skottläge då. När vi brutit samlades vi. Lilla Smilla hade gått en lång runda med sin pappa och deras hundar. Bella blev glad över att få gosa med en liten tjej.

Smilla sa till sin pappa att de måste köpa en wachtel som Bella. Ja, det är ju självklart! Bara två vorsteh-hundar räcker inte ju.

Ja, detta var sista helgen med drevjakt. Bella och jag har en jakt på fredag sen är det slut för i år. Vad sjutton ska vi göra sen?

Foto: Sanna Johansson

Tack alla för idag! Tack alla i mitt jaktlag för alla roliga jakter tillsammans under denna regniga höst!

Måste också säga, att jaga med en kortdrivande wachtelhund är sanslöst roligt! Action hela tiden! En jaktform som verkligen passar mig. Dessutom med en hund som alltid kommer tillbaka direkt. Fantastiskt! /Sanna