Jag hade ställt klockan för fredag så min jaktdag startade med stress då jag vaknade en timme senare än planerat. Men med högt tempo och fullt fokus lyckades jag komma till Skyttorp i tid. Jagade med Micke, hans wachtel och deras jaktlag. Kul! Micke och jag gick in från varsitt håll i första såten. Jag klev rätt in i ett typiskt vildsvinsområde med mycket spår. Tror att jag stötte dem så när vi var framme blev Bella supertaggad och väckte med skall. Gick en bit men hon vände om och fick upptag och drev ut ur såten åt fel håll. Typiskt!

Knatade vidare och Bella skällde på ett par ställen men inget upptag. En ensam älg syntes gå in mot oss men en bit framför och den missades därför. Ett vildsvin sköts ganska direkt åt det hållet Micke gick. Skytten tyckte skottet tog bra men vildsvinet gick vidare en bit.

När vi bröt såten gick jag och Bella på för att göra ett eftersök på det. Fram med linan som jag tack och lov hade med mig. En skytt följde med mig. Bella ville gå rakt fram från skottplatsen men skytten sa vänster så jag tog henne vänster. Inget blod alls. I efterhand förstod jag att hon fick doft av blod i vindvittring och dumma jag sabbade lite. Hon var peppad inledningsvis men lugnade sig när jag ledde henne på villovägar. Bestämde mig för att släppa henne så hon fritt kunde söka av området. Hon sprang ganska direkt fram till en gran 100 meter bort och skällde upprepade gånger. Lämnade och sprang runt lite, sen tillbaka till granen och skällde. Då förstod jag att grisen ligger död där. Jag har sett henne på skadad gris och vet att hon aldrig skulle lämna då. Så jag sa till skytten att vi kan gå fram för den ligger död där. Han frågade om jag såg den vilket jag inte gjorde men har lärt mig läsa Bella. Det är ju så roligt! Så vi knatade fram och möttes av detta:

Bella är inte så bytesmedveten men hon slickar gärna blod och försöker komma åt kött att äta. En stor gylta eller sugga som inte fött ungar var det. En rejäl bit!

Sen blev det korv och efter det såt 2. Där var det lite lugnare. Bella väckte ett par gånger utan att ta upp. Det hände inte så mycket mer än att vi njöt av en fin dag i skogen.

Nu vilar vi upp oss inför jakt på hemmaplan imorgon. Tackar Micke med jaktlag för en trevlig dag på trevliga marker! /Sanna