Vi har jagat lite hemma och Bella har drivit både älg, rådjur, vildsvin och hare. Haren kommer alltid rätt på mig så nu måste jag köpa en kombi så jag kan fälla den någon gång. När Bella stöter upp haren så hon får se den blir hon helt galen vilket hörs på skallet! Roligt! Annars blir vi hela tiden lurade av vildsvinen trots att vi får fart på dem. Får erkänna att jag är lite sur…..

Igår var vi bjudna till Camilla i Hållnäs. Henne har vi lärt känna via JAQT. Det är så roligt med nätverkande. Vi var lite kort om hundförare så jag bjöd med Birgitta och hennes väst-laika Vulkan. Bella och han har jagat samma område tillsammans förut och de funkar bra ihop. När de springer på varandra, tittar de på varandra men fortsätter sen åt varsitt håll.

Det var trevligt att komma ut till kusten och jaga igen. Bella började med att, direkt efter släpp stöta upp en havsörn. Jag blev allt lite paff och det roliga var att Bella skällde på den. Vi skulle jobba oss norrut mot passlinjen. Vulkan fick tag på grisar som rörde sig rakt söderut utan att passera någon skytt. Typiskt och lite lurigt att jaga på marker som det inte jagas så ofta på. Vi sprang på en stor grislega sen och det rasslade av gris åt olika håll.

Hittade en liten sjö med massor av vass och Bella gick in där, fick tag i ett djur och drev det återigen rakt söderut. Jag kravlade just då i en tätning och bland stenblock så jag hann inte på det trots att det gick rätt nära mig. Skulle gissa på att det var en av alla grisar som skyddat sig där i vassen.

Sen ställde vi om passkyttarna för att angripa Vasspartiet då vi trodde fler grisar skulle finnas där. Det visade sig vara fel! Suck! Men hundarna kämpade på i över tre timmar och vi med dem! Vi hade mycket gris i rörelse men deras fördel är ju att de känner marken och vet exakt hur de ska kollra bort oss. Bella sprang också på en hare som hon drev en stund, den sprang rakt på mig!

Vi tog sen en snabbfika för att angripa nästa såt. Så här i efterhand kunde konstateras att hundarna hade behövt vila lite mer. Bella sökte ut lite sämre. Men hon sprang på något och hade ett drev. Sen var det lugnt fram till slutet där hundarna sprang på gris. Men det blev inget skjutet.

Efter det var vi helt slut! Samlades för en sen korvgrillning. Mums!

Stort tack Camilla och Johan för inbjudan till er mycket trevliga mark. Tack alla andra som också var med! Trots att vi inte fick skjuta något så var det så bra jakt och en väldigt trevlig dag i Hållnässkogarna!

Sanna