Förra helgen ordnade jag och Janne via Rasbobygdens jaktvårdskrets en jakt för JAQT. Eva kom, enligt tradition nu, med sin Norrbottenspets Victor. Bea kom med wachteln Lanza. Bella och Lanza har blivit ett bra team nu. De gillar varandra men jagar var för sig! Sammanlagt var vi 11 tjejer varav flera nya som jag inte träffat tidigare. Det är roligt att så många, ganska nyblivna jägare kommer med. Nätverkande på hög nivå! Såååå roligt att bidra med att uppfylla en del av förbundets syfte med JAQT!

Eva släppte Victor på första såten och jag o Bea anslöt med våra wachtlar från sidan lite efter dem för att försöka fånga de rackare som alltid smiter tillbaka bakåt. En bra plan enligt mig! Dessutom verkade det funka. Alla hundar skällde och drev och det var så kul sen att höra att en av passkyttarna hade fått en gris på sig. Dock kom den bakom ryggen på henne så den skrämdes när hon försökte vända sig.

En av tjejerna hade ko med kalv bara 10 meter från sig. Roligt med djur i rörelse!

Foto: Jenny Larsson

Sen såt två. Där var det lugnare men Bella o jag som hade sällskap av Veronica gick in i en vildsvinlega och Bella fick upptag och drev. Drevet gick rakt bakåt tillbaka in i såten där ingen passkytt satt. Hon släppte ganska fort och drev lite mörkare så jag är rätt säker på att det var vildsvin fast jag inte hann att se. Roligt!

Norrbottenspetsen Victor försöker ställa sig in hos Bella men det hade han inget för.

Sen blev korv i Jannes fantastiska kåta. SJF bjussade på det och alla uppskattade det!

Såt två släppte vi taxen Gittan och wachtlarna och fick även skjuta rådjur. Veronica och jag såg när Bella sprang på en hare. Jäklar vad arg hon blir när de är så nära. Ett härligt drev följde. Men lite trist att hon driver hare så jag är glad att hon släpper fort. Ett par rådjur kom ut på Eva men på för långt håll för hagel. Sen var dagen slut! Men vad roligt vi hade! Nya bekantskaper för alla och lite nya planer tillsammans. Precis som det ska vara! Tack till Janne som lånar ut sin mark och ett par gubbar från hans jaktlag som hjälper till under dagen. Det är så uppskattat av oss alla!