Vi jagade hemma på lördagen. Bella stack över till Lars direkt efter släpp och där verkade hon ha skällt vildsvin. Hon känner sig trygg att gå med honom men det blev lite ensamt för mig. Vi sprang ihop senare. I andra såten blev det rådjursdrev och troligtvis drev hon vildsvin också, då en passkytt såg 4 stycken. Inget skjutet denna dag.

Hundarna älskar att jaga men uppskattar också fikat och korvgrillningen.

Söndag stack jag över till Häverödal för att jaga med Birgitta och hennes trevliga jaktlag. Idag följde Olle med vilket var superskoj! Han gick med Bella första såten och då parallellt med Birgitta och hennes väst-laika Vulkan. Han fick fart och sprängde en flock och några stack över åt Olles håll där Bella tog upp. Så båda hundarna skällde vildsvin ett tag men inget gick ut till skyttarna. En jämte som gick i en annan del fick upp ko med kalv som sen passerade i gångstånd en skytt som fick skjuta kalven. Själv satt jag i ett torn med tak vilket var skönt då det ösregnade hela förmiddagen.

Wachtelhund, jämte, väst-laika, en blandis och gråhund var hundarna idag.

Andra såten gick jag med Bella och Olle tog ett pass. Hon fick upp direkt efter släpp. Hennes skall och sen spår tydde på att vi stötte/drev vildsvin framåt i såten. Hon drev, skällde, släppte och gick på igen. Efter ca 200-300 meter skäller hon ståndskall mot en gran. Skallen var så djupa och mörka så då tvivlade jag inte utan förstod att det var vildsvin. Det flyttade sig lite och jag smög sakta ditåt för att komma åt. Ser Bella skälla och sakta flytta sig i sidled och jag tycker att det är märkligt att jag inte ser vad hon skäller på. Men när jag kommer närmare ser jag att hon skäller ner i ett dike och följer diket. Vildsvinet går alltså nere i diket! Smart rackare för trots att jag skymtar det, kommer jag inte åt att skjuta. När jag går på så sticker det snabbt. Taggtrådsstängsel och flera diken som går ihop gör att Bella släpper sen. Men hon går ner i diket och försöker lista ut var det tog vägen. Bara att inse att jag återigen blev lurad av smarta vildsvin. Så tråkigt! Det hade varit så kul att få skjuta för Bella. Men, men…. Det var galet spännande och roligt i all fall!

Vi knallade vidare i den blöta skogen. Bella hade ett par fina drev till, troligen hare och rådjur. I en annan del av såten fälldes en älgkalv till och fler grisar i farten men ingen skjuten. Så, det var en väldigt trevlig dag i skogen igen. Jag är nöjd med Bellas arbete. Tackar för inbjudan till denna trevliga jaktmark och ett väldigt trevligt jaktlag!

Väl hemma blev det nygriljerad julskinka och en kall öl.

Så sanslöst gott! Nu tar vi julledigt några dagar och vi får ägna åt att jaga tomtar och öppna julklappar!