Idag hade jag bjudit med Bea och hennes wachteltik Lansa att komma och jaga med oss. Vi gick in 4 hundförare i såten och hade en skytt bakom oss. Hundarna stack iväg på sök och drev. Bella hade ett fint rådjursdrev och jag fick get med två kid på bra håll men inga rådjur fick skjutas idag. Lansa höll i sitt drev länge så hon följde troligen älg. Efter ett tag mötte jag Bea i skogen och vi gick tillsammans för att möta hennes hund på återgång.

Vi småpratar och känner att vi snart kommer att bryta. Vi är nära passlinjen. Bea ropar ett par gånger på sin hund. Jag ser något svart/brun rusa iväg bakom min rygg och tror först att det är Lansa men det sen att det är ensam gris som stöttes upp. Jag ropar på radion att det är gris på väg in i såten och hoppas att Matte är kvar bakom oss. Jag tar med mig Bella och går på spåret. Hon tar upp och driver fint. Så roligt! Ännu roligare blir det när ett skott går av. Matte har skjutit grisen men tyvärr har Bell brutit och är på väg till mig. Grisen gick iväg så jag och Bella går på igen. Bella följer spåret och kommer på den skadade grisen som ligger under en gran. Det blir ståndskall och när grisen rör sig får Matte in två skott till. Då står jag bakom och bara njuter av Bellas skall och hennes arbete. Hon var ihärdig på den skadade grisen.

Nöjd skytt och väldigt nöjd hundförare. Även Bella var nöjd och stolt.

Det är första grisen som fällts för Bella och jag är så jäkla glad över att det äntligen skedde. Även supernöjd med hennes arbete när den var skadad.

Sen blev det korvgrillning och planer för nästa såt. Det fick bli älgparken och inga drivande hundar. Bea fick sitta på pass och jag gick och stötte. Ganska snart skjuter Bea ett rådjur. Så jäkla roligt!

Som vanligt var det flera älgar i rörelse. Jag hade ko med kalv bara på 50 meter men de ställde sig i ett buskage så jag kom inte åt kalven. Försökte göra en ansmygning men trots att jag tyckte mig smyga som Indiana Jones, lyckades jag inte. De traskade iväg och lämnade såten utan att passera något skytt. Det lyckades även två tjurar göra men även 4 andra älgar. Grattis till älgarna!

Fast mig gjorde det inget. Jag är så galet nöjd över dagen!

Foto: Matts Harrå

Roligt att allt gick så bra när Bea var med. Det är också roligt att vi lärt känna varandra genom jakten och hundarna och Jägareförbundets nätverk JAQT. Då har det liksom uppfyllt en del av sitt syfte.

Jäklar vilken rolig hobby jag har! /Sanna