Idag var Bella och jag inbjudna som hundförare till ett jaktlag där Matte i mitt lag är med. Gillar ju att åka till andra marker med Bella ibland.

Idag skulle alla jaktlag där omkring jaga vildsvin samtidigt och många hundar släppas. Jag och Bella gick ganska långt med en annan hundförare och ett par passare. Sen delade vi på oss då vi skulle in i såten från södra sidan. Det var ett stort område vattenfyllt kärr/myr och det var svårt för mig att ta mig till skogspartiet där jag skulle släppa. Till slut såg jag att jag nästan var inne på grannens mark så jag tänkte att jag får väl bara knata på över våtmarken. Det fanns ju tuvor att kliva på ibland. Så jag släpade med mig Bella och gick och plumsade över träsket. Det gick bra halvvägs men sen blev det djupare och jag klev ner mig till midjan! Jag tappade balansen och ramlade framåt. Bössan åkte av axeln och hamnade helt under vatten. Blubb, blubb lät det. Fan!

Fick förnedra mig och berätta detta för jaktlaget som jag aldrig tidigare träffat. Sa att jag måste bryta. Men det var lika långt att gå tillbaka som att gå igenom såten så jag gjorde det. Byxorna frös då det var 6 minusgrader. Men jag kom över till slut och släppte Bella. Om jag bara går så fryser jag ju inte men det var jäkligt kallt!

Sa på radion att jag behövde åka hem när jag kom fram. Blev erbjuden lite kläder men skorna plaskade och jag var blöt upp på magen så det skulle inte ha funkat med lånekläder i all fall.

Vi kämpade oss igenom såten utan att Bella fick upp något. Sen gick jag ur såten, gick till bilen och åkte hem.

Varm dusch och vapenvård blev det sen. Nu slappar jag under filten och har svårt att få upp värmen.

Vilket jäkla skit det blev med denna jaktdag! Suck!

Hoppas få göra ett nytt försök på denna mark. Det verkade vara ett trevlig jaktlag och bra mark, om än lite blöt. Fick reda på efteråt att jag skulle ha letat upp en spång som fanns långt före. Men det visste inte jag. Fick också höra att de skjutit gris när jag lunkade till bilen.

Ja, men nu får jag väl dricka glögg istället. Det är ju första advent.

Hoppas att ni andra har haft en bra jaktdag! Jag är, på fler sätt lite, lite sur…… /Sanna