Jakt hos Janne idag. Gillar den marken så mycket! Janne släppte sin tax (som för övrigt skäller vildsvin) när jag släppte Bella. Vi hade så bra jakt och Bella flera fina drev så jag kommer inte riktigt ihåg alla.

I slutet av första såten står jag i en vattenfylld öppning med tät granskog kring mig. Ser på Bella att det är hett här och hon tar sig in i grantätningen på min vänstra sida och sen kommer några mörka, djupa skall. Jag har fortfarande svårt att förstå att hon kan skälla så dovt och det bästa är ju att jag vet att det är vildsvin. Jag tar fram geväret och står stilla. Sen rasslar det av vildsvin. Hon har sprängt en flock och ett gäng far ut bakåt på min högra sida. Jag ser några svarta figurer i tätningen. Ett gäng drar ut snett åt vänster och där får nog Jannes tax upp dem och driver en bit. Bella driver kort, far runt och skäller mörkt på ett ställe. Jag smyger fram där men då har den lyckas lämna. Jäklar vad spännande! Känner mig rätt nöjd över att ha stått där det var lite öppet. Jag hade nog 15 meter till granarna runt omkring mig. Bra skottavstånd med de smarta djuren höll sig så klart där det är tätt. Jag gick in bland granarna sen och såg upptramp och flera legor. Det luktade till och med vildsvin. Vilken jäkla rolig upplevelse. Fick senare höra att en gris gått ut på en passkytt men tyvärr på för långt håll.

Sen blev det ett härligt rådjursdrev av taxen Knota. Det buktade fint runt mig och runt passkytt men jag ville ta Bella bort från det så jag skrämde dem nog. Bella verkade lite intresserad och hängde på det drevet en kort stund men släppte det och lät taxen driva sen. Det är trist om de sabbar för varandra.

Vilken jäkla rolig jakt! Synd att ingen kom till skott bara. Men jag är väldigt nöjd med Bellas arbete.

Såt 2 var inte lika viltrik men rådjursdrev av Bella och en älg i farten.

Sen hamburgare i den underbara kåtan med öppen eld i. Sååå mysigt.

I tredje såten blev det ett par drev på rådjur. Jag o Janne såg plötsligt två rådjur på ca 50 meter. De stod och lyssnade och jag tog upp bössan och siktade men de hade rumporna mot oss så inget skottläge. Däremot kom Bella och kände vittring. Roligt att på nära håll se henne arbeta och sen få upp spåret och fara iväg på drev.

Efter det gick vi längre in i såten. Ett drev till på rådjur men inget skjutet. Otroligt mycket spår av vildsvin överallt!

Så, återigen fick vi uppleva en alldeles fantastisk jaktdag. Nu blir det jobb ett par dagar och sen har vi nya jaktplaner. Livet leker! /Sanna