Bella och jag blev inbjudna till Birgittas jaktlag idag. Tidig morgon blev det men det var det värt så klart. Jag gick med Bella i första såten och ganska snart fick hon upp och drev ett rådjur. Härligt att höra hennes skall!

Vi knatade vidare in i såten när hon kommit tillbaka. Där fanns spår av vildsvin och Bella var supertaggad och for runt och letade. Men de hade lämnat området. Strax där efter hördes skott. Tre vildsvin skjutna av samma passkytt. Så jäkla roligt! Han berättade efteråt att det hade kommit 15-20 vildsvin i olika storlekar i hans pass.

I andra såten stod jag på pass och tre andra gick med hund. Roligt det med, men lite kallt efter att ha svettats i skogen. Här fick en av hundarna fart på vildsvin som skymtades av flera men ingen kom åt att skjuta.

Plötsligt hörs ett skott avlossas och spänningen är olidlig. Sen säger Malin på radion att hon har skjutit en älgkalv och att den ligger. Så galet skoj! Malin har inte jagat så mycket och detta var hennes första vilt. Då är det extra roligt. Ett perfekt lungskott avlossade hon och det var kul att sen få gå fram och gratulera. Hon var väldans glad och väldans skakig, precis som alla är när man nyss har skjutit ett djur. Stort grattis Malin!

Det var en ganska stor och fin kalv.

Stort tack för en jättetrevlig dag! Jäklar vad roligt detta är! / Sanna