Nu är jag så där skönt mör i benen som man blir efter en helg i skogen. I lördags var på granngården och jagade. Satt en såt på pass och gick med Bella nästa! Jäklar vilket ös det var. Mycket gris på marken. Flera hundförare och många på pass gjorde att det var action i skogen. Hundar skällde och skott avlossades. Den spänningen höll de kyliga vindarna som försökte leta sig in under kläderna, borta! 7 vildsvin och två rådjur fälldes i första såten!

Efter supergod lunch bestående av vildsvinskebab gick jag med Bella. Hon var taggad och for iväg snabbt. Hon fick upp något ganska direkt och drev ganska långt. Såg inte vad hon drev tyvärr. Annars var det ös även här. Ganska direkt fälldes två dovkalvar och flera hundar hade bra drev. Älg och vildsvin fanns här och tre vildsvin till fälldes. Jäkligt roligt! Sen blev det en del pyssel i slakteriet.

Väl hemma stod en älggryta på spisen. Otroligt nog hade jag förberett denna och fick lite hjälp med att starta upp den så på kvällen åt hela familjen och barnens flickvän/pojkvän middag tillsammans. Det var galet mysigt och händer inte så ofta nu då sonen har ryckt in i lumpen.

Söndag blev det jakt med jaktlaget hemma. Vi var tre hundförare som gick på. Både Lars och Matte såg och fick fart på vildsvin men de rackarna sprang inte ut mot passlinjen.

Matte med jaktlabben Merinda.

Älgar skymtades också men på för långa avstånd. Bella hade flera bra drev. Ett på rådjur och även på hare. Hade jag haft hagelbössan med så hade det blivit harstek till middag.

Sista såten kan vi kalla älgparken. Centralt läge i byn men alltid älg där inne. Från mitt pass såg jag fyra älgar som vek in mot de andra passkyttarna. Spännande värre! Där har vi skjutit varje år hittills. Just idag lyckades älgarna dock lämna området helskinnade!

Foto: Sanna Johansson

Jag hade bokat tid med Sanna J på Sanna J Jaktkläder för att jag och Moa skulle testa ett par jackor från Pinewood så hon kom ut på jaktmarken och mötte upp oss. Roligt och som vanligt med bra kläder med sig. Nästa gång får hon nog följa med på jakt tycker jag!

Jag är så galet nöjd med denna helg. Tänk att det är så roligt att jaga! Tack alla inblandade.

De fyra sista fotona är tagna av Sanna J. /Sanna G