Mysigt att jaga med jaktlaget här hemma efter att ha varit borta i två veckor. Samling på Hallkved där vi jagade idag. Släppte Bella och vi gick utmed sjösidan. Hon fick tag på tre dovhjortar och drev dem en bit. Kanske lite för kort. Men när hon kom tillbaka till mig gick vi in i en vildsvinslega och hon skällde väldigt mörkt och dovt på galten som låg där. Drev den en bit mot två passkyttar och den sista sköt men efteråt visade det sig tyvärr vara bom! Synd! Vi gick och sökte den och det var ju rätt spännande!

I andra såten släpptes även en jämthund parallellt med oss. Den fick upp älg troligtvis och drog iväg rätt långt. Inga rådjur fick skjutas i denna såt på grund av jämten. Självklart driver Bella ett rådjur som buktar fint och ställer sig bredvid mig med bredsidan mot ca 10-15 meter ifrån. Bara att lyfta på hatten!

Sen blir det ett till fint rådjursdrev där jag ser två rådjur skymta ca 20 meter in i skogen. Älskar att höra henne driva.

Det var väldigt mycket bökat i skogen idag.

Fick höra att man stött upp några vildsvin på väg till passen men de lyckades väl lura oss för vi sprang inte på dem något mer. Känner mig nöjd med Bellas arbeten idag även fast jag önskar att hon ska hålla i lite längre än vad hon gör nu. Det kommer nog!

Efter detta var vi all dyngsura och det var skönt att tända en brasa till korven.

Nu laddar vi om för jakt på annan mark imorgon. Jäklar vad roligt det är att jaga! /Sanna