JAQT-Uppsala bjöd in till vildsvinsträning i hägnet på Hållnäs hundskola idag.

Foto: Barbro Nordberg

Jag och Bella fick en plats. Träningen inleddes med ett kortare mentaltest med proffsig handledning av Ann-Catrine Söderlund Gustafsson. Hon var duktig på att läsa av hunden och berätta hur hunden agerade. Väldigt lärorikt!

Sen in i hägnet. Bella sökte ut bra och hittade vildsvinen ganska snart.

Hon skällde djupt och mörkt när de var stilla och lite ljusare när de sprang. Bella är ganska mån om att hålla kontakt med mig och kanske att jag önskar att hon var med uthållig men det verkar nog vara en mognadssak. Hon är rätt omogen den lilla damen. Vilket är ganska bra då hon också visade rätt mycket aggressivitet och gåpåig på grisarna. Många vill ha väldigt mycket tuffhet i låg ålder på hundarna men då verkar de inte hålla så länge.

Här är Beatrice med sin wachteltik. Så nyttigt och lärorikt att se andra hundar reagera på skumma gubben som dyker upp från skogen och sen med grisarna i hägnet. Vi fick också se skillnaden med hur en jämte arbetade med vildsvinen. Kul!

Förutom att det var väldigt lärorikt med allt detta och att få ta del av Ann-Catrines kompetens när det gäller jakthundar så var det väldigt trevligt att återigen få träffa och nätverka med andra jägare/hundägare. Stort tack alla inblandade för denna dag. Det var trevligt, roligt och väldigt lärorikt.

Avslutar med ett filmklipp när Bella möter skumma gubben som kommer ut från skogen.

Sanna