Jäklar vad roligt med älgjakt på hemmaplan! Men jäklar vad det regnade! Hade regnstället på faktiskt. Jag och Lars gick som hundförare med våra hundar. Bella drog iväg och fick upp ganska direkt. Hon skällde ganska mörkt ibland men tyvärr såg jag aldrig vad hon drev. Hon gick dock längre än vad hon brukar.

Hon höll i länge men verkade släppa ibland men sen på det igen. Efter knappt två timmar viskar Krille på radion att han sett 4 älgar som rör sig in i såten. Jag gör mig skjutklar och Bella är långt från mig. Hoppas att hon har varit på dem.

Älgarna rör sig dock utmed hela passkedjan och går förbi tre skyttar till. Den sista-Göran skjuter en pinntjur och en av kalvarna. Han ser inte om kalven fallit så när vi hundförare samlat ihop oss tar vi oss dit. Jag och Bella börjar spåra älgkalven och efter ca 30 meter ligger den död. Så galet snyggt!

Hon får så klart också sniffa på tjuren.

Stort grattis Göran! Sen grillad korv och brasa. Alla var dyngsura men efter en sån här lyckad premiär var glädjen på topp.

När vi står där vid älgarna får jag ett sms från min man. Han har humor han:

Jag ser det som ett klartecken till fler hundar. Jag har ju bara en nu.

Sen hem till gården och fixa med älgarna. Men mitt i det frågar Lars om vi vill följa med och se en kalv födas. Det vill jag självklart. Får beundra en lyckad förlossning och se en liten tjej-kalv födas. Vackert! Hon ska minsann döpas till Sanna. Jag är hedrad!

Nu laddar vi om för mer jakt imorgon! /Sanna