Härligt att återigen få gå upp tidigt för att dra till skogs! Bella var supertaggad och trodde att hon skulle få jaga. Men idag var det viltspårträning på schemat!

Då vi numer tillhör Rasbobygdens jaktvårdskrets så hänger jag med på deras träning. De har 12 bra spår i skogarna kring Rasbokil.

Vi var ett gäng som träffades där klockan 8.00 för att sätta nya snitslar. Några av oss passade på att dra med en klöv och några blodade även. Jag la ett spår åt Bella med vildsvinsklöv och lite blod.

Sen fika och massor med snack om jakt och hundar! Mysigt!

Efter ett par timmar gick jag spåret med Bella och hon var helt klockren de första 2/3 av spåret. Jag hängde bara med och njöt. Plötsligt var vi borta och jag såg på Bella att hon inte följde något spår. Så då fick jag backa och leta snitslar. Lite bökigt i en obekant skog men vi hittade rätt till slut.

I slutet av spåret stötte hon upp något vilt och började driva. Så klart! Men jag bröt henne och visade på spåret igen och då tog hon det och spårade bra fram till klöven!

Jäklar vad slut vi båda var sen!

Det känns väldigt bra att vara igång igen. Nu kör vi lite träning ett tag innan det är dags att börja vaka vildsvin på kvällarna. /Sanna