Fredag var för mig semester och jakt. Härligt, minsann. Hade inlånade hundar och samjakt med grannlaget. Jag stod på pass och Bella fick sin förmiddagssömn i bilen med bränslevärmare och täcke på. Det är bra träning att vara med i skogen men att inte alltid få jaga. Jag har tidigare haft superstressade hundar så jag gör rätt mycket för att hålla stressnivån nere på denna lilla taggade wachtel. Det funkar rätt bra faktiskt.

Men det är kallt att stå på pass. Värmeväst får det bli till nästa höst! Grisar var i farten mellan oss och grannen men de lyckades försvinna.

Jag hade 4 rådjur på mig varav get med två kid stod still med bredsidan mot mig på 40 meter. Så klart det händer när man inte får skjuta rådjur för hunden.

Efter korvgrillningen släpptes en annan hund och i den såten var det många rådjur i farten. Ett par passkyttar hade rådjur i pass men ingen fick något riktigt bra läge.

Efter detta stannade jag kvar i skogen för att rasta Bella lite. Släppte henne i syfte att hon skulle få rasa av sig lite men hålla sig kring mig och inte sticka ut och jaga. Men det är ju svårt såklart för en taggad jakthund. Hon fick dra ett par repor på en åker. Det är väldigt djup snö. Testade även små tofflor/skyddspåsar från Gippmokk för att använda vid hårt före. De satt jättebra och väl i skogen tänkte inte Bella på att de satt där. Hemma i köket gick hon som en häst i passage. En väldigt rolig syn.

Så ingen jakt för Bella idag men hon är på laddning inför andra jakter i helgen. Spännande!

Fredags-tacos blev pulled pork av vildsvin. Så glad över att få tid till det. Den stod i lergryta 4 timmar, så det blev rätt sen middag. Men värd sin väntan.

Ikväll ska vi njuta av lite ryggbit från rådjur. Vilken lyx det är att ha bra kött i frysen.

Återkommer efter helgens roliga bravader! Vildsvinsjakt med enbart kvinnliga jägare står på schemat! /Sanna