Idag körde vi rådjursjakt här hemma då det har setts till många rådjur sista tiden. Drevkarlar och stöthund gick. På väg ut till pass såg vi fyra rådjur på ängarna men de rackarna lyckades hitta en väg ut utan att passera oss skyttar.

Jag brukar sällan fika på pass men idag var jag kaffesugen direkt på morgonen. Inget napp i såt ett.

Jagade en såt utmed sjön och där var det en del rådjur i farten. Krille sköt ett och ropade på radion att det andra var på väg mot mig. Det kom på mig men på för långt håll för hagel. Strax därefter kom ett till rådjur från ett annat håll men även det på för långt avstånd. Sen viskar Matte på radion att en räv smyger omkring mellan mig och honom. Spännande att sen se den komma smygande på mig. Jag skjuter och den far iväg som ett skott! Slog kinden i smällen vilket brukar tyda på ett dåligt skott. Inget bra!

Vi tog en korvgrillning och sen delade vi på oss. Jag och Sten tog Bella för att spåra räven. Inga blodstänk och ingen räv gjorde att vi kunde konstatera bom. Avståndet var förmodligen lite för långt och alla mina vinterkläder gjorde kanske att skottet inte blev bra! Bella var duktig på att spåra i all fall. Jag klantade mig lite och tappade linan. Hann bli lite rädd för att hon skulle springa på sjön där isen är svag. Tacksam över att jag har tränat inkallning och att det funkar mitt i spårandet. Bästa Bella!

Resten av gänget kunde avsluta dagen med att fälla en hare i alla fall. Jag åkte hem och la mig efter räven då jag är riktigt jäkla dyng-förkyld! Men jag har svårt att tacka nej när det bjuds till jakt.

Krille med haren och duktiga Bobby (foto:Matts Harrå)

Hade tänkt vila imorgon men så kom en inbjudan till jakt….. Äh, jag får vila en annan gång!

Sanna (hon som skelar lite på selfie) Glömde fota Krille och rådjuret! Aja baja!