Idag var vi inbjudna på jakt på en gård utanför Knutby. Jag tog med mig Bella och Olle. Fin mark och väldigt många passkyttar och många hundförare. Arrangörerna var mycket väl rustade för eventuella olyckor med svajig is. Surfing-bräda och fyrhjulingar stod redo. Sånt är man tacksam för när man går med hund. Dock tycker jag Bella är för oerfaren för att hänga nere vid vass och vatten så vi gick in i såten från motsatt håll.

Jäklar vilken fin dag! Skoj att jaga i snö och när man ser färska spår av vildsvin stiger pulsen. Bella kämpade och sökte ut bra.

Hundarna fick såklart fart på gris nere vid vassen och på ganska kort tid sköts det tre vildsvin.

På långt håll såg vi en gris som hade lämnat vassen. Den klarade sig trots mängden skyttar i skogen.

Efter detta lite fika och vila sen nästa såt. Där fanns en kanal där vildsvinen gärna tar sig över. Därför fanns en båt med roddare där för att snabbt kunna rycka ut. Vi gick en bit upp mot kanalen. Bella fick upp och drev med fullt härligt skall och det gick mot kanalen. Men hon släppte efter ca 500 m vilket hon brukar göra. Känns helt okej för mig. Vi gick vidare….

Olle hittar spår av ensam stor gris där Bella tog upp.

Bella med två wachtelkompisar. Det var två hanar som uppvaktade henne. Men jag tror att de struntade i hennes charm när hon drev djur mot dem.

I slutet av denna såt fick Bella upp tre rådjur och med det skapade hon spänning för en äldre man som satt passkytt i slutet av såten. Underbart att höra hennes drevskall.

Ingen gris denna såt. Sen blev korvgrillning. Hemgång för oss efter det då jag tyckte att Bella var trött. Men jag är tacksam över att ha blivit inbjuden. Det var ett bra arrangemang och fina marker och mycket trevligt folk! Tackar för det och laddar om till nästa jakt! Detta är ju såååå kul!