Jakt hos Janne i Funbo idag. Börjar med rådjur och tax. Hon får upp och driver men ur såten. Jag har en räv smygandes bakom min rygg men 100 meter ifrån. Den väljer att inte gå ut på hygget där jag sitter. Klokt av den!

Efter detta släpper jag Bella i en annan såt. På väg dit såg vi en hel del spår av både älg och vildsvin. Bella söker bakom mig och får upp något som hon driver ut ur såten utan att vi ser vad det är. En räv går ut på en av skyttarna. Bella har inte drivit den utan den lämnar ganska långt bort men där sitter en skytt som gör att räven blir kvar. Såten avslutas med härligt rungande drev på hare!

Bella tyckte räven var spännande!

Janne har eldat upp kåtan där vi tar en lunch och Bella får vila i bilen.

Styrkta av maten går sen Janne och jag med Bella i ett fruset kärr med hög vass. Där har de tidigare sett mycket vildsvin. Det var några gångar i vassen, mycket vildsvinsspår och bitvis var den väldigt tät och hög och helt ärligt så tycker jag att det är läskigt. Det var dock ingen gris i vassen men det var bra för Bella att träna på att gå in i den. Hon sökte ut bra och jag vet att hon hade skällt om det fanns någon där. Tur att Janne var med för jag hade nog inte gått in annars. Men man ska ju utsätta sig för sånt man är rädd för. Nu gjorde jag det!

Kolla gångarna!

Modig Sanna! Eller?

Vad vi såg fick vi ingen gris på fötterna. Bella drev ett rådjur kort.

Tackar för denna trevliga dag i underbart väder och trevligt sällskap. Det var trevligt att jaga där igen. I slutet av januari lånar Janne ut marken för tjejjakt via JAQT (Jägareförbundets kvinnliga nätverk). Ser fram emot det!

Sanna