I söndags bjöd Maggan och Stefan in till småviltsjakt, Lydinge jaktlag. Samling kl 8 och dom hade tänt marschaller och kokat glögg och fixat och donat tills vi kom. 14 pangbrudar blev vi, eller 13 pangbrudar och Stefan 🙂.

20181216_075036.jpg

Jag hade Ojsan med mig och skulle släppa henne i första Såg en från ett håll och Barbro skulle släppa Zazza, en wachtel, från ett annat håll. Jag hade även med mig en nybörjare i jakt, Veronica, hon fick ta min bössa och hon skulle få skjuta om det blev läge. Ojsan var het och ville iväg. När hon äntligen blev lös drog hon iväg som en avlöning och fick upp ett spår direkt och drog in i skogen. Härligt att höra hennes skall. Hon gjorde en fin runda och var ca 1 km bort och var på väg tillbaka till mig efter en timme…då får hon upp nåt nytt och fortsätter längre bort. Ser på pejlen att hon är på väg tillbaka till mig igen och tänker att vad bra, då kan vi gå vidare…men nej, hon måste fått upp nåt nytt och fortsätter. I 3,5 timme jagar hon! 😳 En petit basset ska ha ett drev på en timme, men inte Ojsan. Allt slutade med att Stefan fick möta upp henne och plocka henne. Synd, men hon var glad och lycklig som fick jaga.

Samtidigt när jag släpper Ojsan, så hör jag och Veronica ett skott…Sanna sköt ett rådjur för Zazza. Grattis Sanna 🙂.

received_1882938825138194

Vi samlas vid jaktkojan där korv grillats, som Interjakt Uppsala bjöd på. Gott med lite mat i magen efter 4 timmar på jakt efter Ojsan.

20181216_114635.jpg

Dax för såt nr 2. Sanna skulle släppa sin Bella och Barbro sin Zazza. Ojsan fick vila i bilen denna såt. Vi blir utplacerade på pass och hundarna släpps. Den hör gången gick Veronica med Sanna och jag hoppades att hon skulle få lite mer tur med henne och Bella.

Zazza får upp nåt ganska snabbt nära mig och jag väntar med spänning. Tyvärr hände inget speciellt denna såt. Men så är det med jakt, man vet aldrig. Men en riktigt trevlig dag i skogen och en bra arrangerad jakt av Maggan och Stefan. Hörde också på morgonsamlingen att den här luciajakten skulle bli en tradition. Alla hörde det va? 😉 Tack Maggan och Stefan, ni är fantastiska.

20181216_143102.jpg

Frisk luft och ett rådjur och nya bekantskaper tackar vi för oss och far hemåt. En lyckad dag i skogen med härliga människor. Här är gänget samlat, några hade redan hunnit åka hem efter lunch. Fotograf: Stefan.

FB_IMG_1544973873293

Ojsan och Bella fick vara med på bild. Zazza vilade ut i bilen.

received_415280655879168

Jag och Sanna tackar för en fantastisk jaktdag. Och vi ser fram emot nästa år.

//Madde

#interjaktuppsala

#pangbrudariuppland

#luciajaktmedmagganochstefan