Bjöd in lite extra folk till jakten här hemma i lördags. Emil och Olle (systerson och son) fick hänga med. Det är så kul att jaga med dem och vi har jagat mycket ihop förut men nu var det länge sen.

De satt på pass och jag gick med Bella. Tre andra hundförare gick in från olika håll. Bella fick upp och drev. Älskar hennes skall. Såg att hon drev hare vilket även en av passkyttarna sett. (Blir lite sur över att hon driver hare så fint nu när hon inte gjorde det på jaktprovet). Sen såg vi inte drevdjuret de andra dreven. Matte fick fart på ett gäng grisar som sprang mot skyttarna men sen gick de upp i rök. Det är otroligt hur lätt de bara kan försvinna!

Grisarna kom undan även denna dag. Men snart så!

Det är ju gott att grilla korv i alla fall. Just vid lunch slutade det att regna.

I söndags åkte Olle och jag med till Emils jaktlag. Jag har varit där tidigare men då med Madde som var med i det laget förut. Första såten var det gris och älg som skulle jagas och jag fick släppa Bella när en annan hund släpptes en bit därifrån. Innan vi släppte hundarna stötte Olle gris på väg till pass och en av dem sprang ut framför näsan på oss. Jag gick dit och släppte Bella på spåret som tog upp och for iväg och drev. Härligt att vara helt säker på vad det är hon driver. Hon följde en stund och kom tillbaka ganska snart. Heltaggad!

Släppte henne sen igen och hon sökte ut fint och fick upp dovhjort som hon drev fram till Olle. Ingen dov fick skjutas på marken så Olle fick lyfta på hatten istället. Bella hann se att det var Olle som satt där och gav honom en svansviftning och ett glädjeskall.

Sen kom hon tillbaka till mig och vi gick vidare. Inne i tät granskog där det brukar ligga gris fick hon upp och skällde. Rundade och gick in igen och skällde. Sen for det iväg över till grannmarken. Skönt att ha en hund som ändå kommer tillbaka ganska snart. Hon kommer troligen att driva längre nästa år med mer erfarenhet och kunskap. Så vi knatade vidare och kom fram till Emil. Han gick med oss resten av biten och det blev ett par upptag till.

Sååå kul att höra hennes skall. Hon blir rejält slut efter ett par drev och ett par timmar i skogen. Det märks tydligt! Frusen i regnet också.

Men när hon får färskt i nosen så taggar hon till rejält trots tröttheten.

Emil och jag sprang på gula kantareller och tog med dem till lunchen som väntade. Rester från helgens älgkött och potatisgratäng stekt i Murrikka’s Jägarpannan blev extra piffiga med kantareller till. Mums!

Efter lunchen fick Olle och jag åka hem så att han hinner packa inför avfärd till skolan ikväll.

Tack Himmine jaktlag för trevlig jaktdag! Tack Emil och Olle för sällskap på helgens jakter. Love it! /Sanna