Idag var jag och Bella som gästande hundförare på en bekants ställe. Lite pirrigt för mig som är så jäkla dålig på att hitta. Som tur är går man i små såter på den typen av jakt. Prisa Gud för GPS:en också! Hade nog inte kunnat gå som hundförare annars.

Jagade på viltrika marker där det finns gott om vildsvin och dovhjort. Så galet skoj. Lite segt dock i både första och andra såten. Dovhjortar syntes till men ingen sköts. Däremot såg en passkytt lodjur och det kan tydligen hålla vildsvinen borta precis som med rådjur.

Jäkligt kallt var det i all fall. Så det smakade gott med korvstroganoff och ris i huset med en tänd brasa. Sen dags för såt tre. Här väntar vi på signal om att få släppa.

Som tur var har hon legat i den uppvärma bilen mellan såtarna. Hon behöver vila.

I såt tre hände det grejer kan jag lova. Ganska fort kommer tre (eller fyra) dov in på mig. Jag har dem på 10 m. Håller mig stilla och Bella tar upp spåret och driver dem. Det går ut på en passkytt som skjuter. Så otroligt skoj. Dock vände Bella och kollade till mig en sväng för att sen gå på spåret igen och fram till hjorten.

Fortsatte gå och hon hade ett par fina drev. Andra hundar fick upp vildsvin och det pangades i skogen. Jäklar vad roligt det är!

I slutet av såten och dagen blev det spännande nere vid vassen. Gick dit för att släppa Bella på dov som synts till men förstod snart att ena hunden skällde gris i vassen. Bella var rätt slut och jag kände att jag inte ville släppa henne ner till vassen med mycket gris och andra, mer erfarna hundar. Hade varit roligt men vi kommer att få fler tillfällen till sånt.

Men jag stod och njöt av stunden och ganska snart smällde det. Brungris sköts. Kul!

Sammanlagt sköts det 4 vildsvin, en dov, två rådjur och en räv. Härlig dag!

Kanske är jag knäpp men jag tycker att det är härligt att se min hund, blodig runt mun och tassar efter ett hårt arbete. Fina duktiga Bella som utvecklas och lär sig hela tiden!

Tack för idag! Nya tag imorgon då. Men då-hemma!