Fredag till lördag fick jag nöjet att hänga på Östermalma. Eller hänga och hänga!? Vi jobbade och satt i möten. Alla läns kommunikatörer hade möte. Det var nyttigt och lärorikt och bra att träffa alla och nätverka lite. Min sköna böna var med såklart!

Bella hade dock svårt att hålla fokus på promenaderna med så mycket vilt in på knuten.

Middag på slottet på kvällen. Rökt dovhjort till förrätt och file av kronhjort till huvudrätt. Galet gott!

Östermalma är en fantastisk plats att vara på och det känns lite lyxigt. Men det är ändå lite payback för all fritid och ideellt arbete som vi föreningsaktiva lägger ner på förbundet. Mig kostade det en semesterdag och en jaktdag så jag kan tycka att jag förtjänade en slottsmiddag.

Jakt här hemma i Funbo söndag. Första såten gick jag med Bella och hon fick upp och började driva så fort jag släppt henne. Såg inget djur tyvärr men det fanns gott om grisbök och drevet gick rätt ner i sjön där hon släppte och vände. Hon är inte så erfaren att hon håller i där. Känns rätt vettigt om det nu är vildsvin som kliver ner i vassen och ställer sig.

Sen lunch och det smakar lika bra som en middag på slottet med grillad mat i skogen.

Idag var jägarpannan med och jag åt rester av ryggbiff från älg.

Efter detta var det labradorernas tur att stöta och jag fick sitta på pass. Gillar variationen. Jag såg 5 rådjur och en räv men på långt håll. Inget skjutet.

Sen lite fika och flera gubbar åkte hem men vi var några tappra som ville ta en såt till. Jag ringde Olle så han fick komma med i denna såt. Här var det rörelse minsann. Flera rådjur syntes till och jag stod i tornet där jag sköt tjuren. Fick en liten kviga på mig. Jag tjoade och testade lite hur man kan göra då den ändå inte var skjutbar. Den stannade på ett av mina ljud och stod och snurrade lite och letade efter ljudet. Kul!

Fick sen höra av hundföraren och rådjur sprungit in mot mitt håll. Hade den på min högra sida så jag vände bössan åt det hållet och var redo. Men den lilla rackaren gick bakåt och när jag vred på skallen såg jag att den gick in mot såten igen så jag hade den på min vänstra sida. Hann se rumpan på den så jag missade chansen. Surt! Men sånt som händer.

Det var i alla fall en härlig dag i skogen. Älskar att vara så mycket i skogen. Tacksam över detta och det är helt underbart att ha en jakthund i sin ägo. Så jäkla skoj! Nu följer några dagar jobb innan vi är på det igen! /Sanna