Idag var det jakt med jaktlaget hemma. Matte hade gjort en bra plan där vi skulle gå in från tre olika håll.

Jag trodde Bella skulle vara trött idag men hon var jäkligt taggad. Satt och gnällde innan släpp.

Hon får iväg och det syntes på henne att hon hade spår i näsan. Sökte ut bra och for sen iväg på drev. Det är underbart att höra henne driva. Jag stod still när hon drev och hoppades att det skulle gå på mig men det gjorde det inte. Ett drev gick iväg väldigt långt och bort från drevkedjan. Kul att hon är taggad. Denna såt blev rätt stor och tog tid eftersom jag väntar in henne och låter henne söka och driva i lugn och ro. Nu börjar jag kunna läsa henne och hon är lätt att tyda. Krille ropar på radion att han har skjutit gris. Vi får sen bekräftat att den ligger! Så kul! De stöttes av Matte och labbarna som gick in från ett annat håll.

Vi fortsatte framåt och Bella var taggad hela tiden. Drev rådjur och hare men troligen också gris förstod vi i efterhand då tre mindre gått ut på en passkytt. Kul! Men svårt att veta.

När såten var klar samlades vi för att hjälpa åt att dra fram grisen. Grattis Krille!

Den var stor och rätt tung att dra. Bella gick efter och skällde på den. De andra hundarna hjälpte till.

Ja man ser ju hur man måste slita för att få fram den ur skogen! Bra kämpat alla!

De tuffa hundarna tar sig gärna en gosstund vid fikat. Alla hundar försöker också komma åt ett bra sätt att sno en macka eller korv…..

Och man sätter sig gärna i knät. Det är ju kallt ute!

Tack för en härlig dag i skogen! Minusgrader, solsken och frost på marken. Helt fantastiskt! Nu är Bella och jag väldigt trötta! / Sanna