I dag blev jag bjuden till mitt gamla jaktlag i Finsta, Himmine jaktlag. Det var kul att träffa några gamla jaktkamrater och en hel del nya.

Vi samlades kl 8 och 0830 var jakten igång. Hunden Arro släpptes och det var härligt att höra skall igen…

20181027_110830

Det dröjde inte länge innan vi fick höra att ko med dubbelkalv jagades av Arro. Riktigt spännande när dom närmade sig mig, vände neråt och plötsligt hör jag två skott – Mathilda har fällt som första älg.

20181027_100340.jpg

Stort grattis Mathilda. Och ett bra jobb av Arro. Så roligt att se lyckan hos henne. Och hon ropade lugnt och sansat på radion att en älgkalv ligger. Jag själv skulle nog haft så mycket puls så jag inte kunde prata 😆

Vi samlades vid kalven och det var två perfekta skott. Hon lyckades avlossa precis innan de sprang in i skogen.

Vi drog vidare till nästa såt där flera älgar vistades och hunden Buster fick upp älg som han jagade över till grannmarken. Vi avslutade jakten och samlades för att grilla korv och ta hand om kalven. Det fixade Mathilda och Fredrik med bravur.

20181027_125518.jpg

Tack Himmine jaktlag för en spännande dag, även fast det var kyligt och blåsigt så här det varit fantastiskt kul. Vi ses igen 😊

//Madde

20181027_110839.jpg

#interjaktuppsala