Vilken upplevelse! Jagar första såten som är liten. Två gubbar går och en stöthund är med. Efter ca 15 min hör jag dundrande steg och förstår att det är älg. Osäkrar bössan och spottar ut snusen. Vet av erfarenhet att det är svårt att vissla med en snus inne. Jag sitter i ett torn vid en äng. I hörnet till vänster kommer sen en stilig älgtjur. Dessvärre börjar han springa och rör sig på ängen men i skogskanten. Jag visslar några gånger och då stannar han. Jag skjuter, älgen går ca 5-10 meter och lägger sig sen. Vilken jäkla adrenalin-kick!

Jag vill ner och titta på den men jakten fortsätter och det är fler älgar inne. Ingen kommer ut på mig och med tanke på att mina händer darrade så var väl det tur!

Men vilken jäkla lycka att sen få kliva ner från tornet och beundra mitt byte. Min första älg. Så lycklig! Jag fick in ett bra lungskott och allt kändes så bra. Gubbarna i jaktlaget har alla skjutit många älgar var och de var väldigt glada för min skull. Så roligt!

Sen blev det såklart lite pyssel med denna. Bara kul och alla hjälptes åt! Älgen hade fyra taggar men var väldigt stor i kroppen. En fin älg!

Efter detta släppte jag Bella. Hon hade ett par fina drev men ingen såg vad hon drev. Däremot lät hon väldigt ilsken vid ett par tillfällen vilket är skoj att höra.

Efter denna dag tyckte gubbarna att jag skulle hem och fira med en sup. Men jag hade hunnit be Moa lägga in en flaska champagne på kylning istället. Så jag ska skåla med son och make ikväll.

Tack alla inblandade för idag. Vilken lyckodag! /Sanna

Alla foton av Mats Harrå