I söndags ordnade ungdomssektionen Unga jägare i jägareförbundet Uppsala län en utbildningsjakt för ungdomarna i länet. Fredrik i styrelsen är ungdomsansvarig och jag var med honom som representant för styrelsen samt för att jag ansvarar för kommunikationen i länet. Vi hade utbildningsjakten ute på Roslagens jakt och vilt i Almunge.

Utbildningen är en kurs i styckning och tillvaratagande av vilt. Dock får ungdomarna först gå ut i ett hägn och sitta på pass. Den som först får bästa skjutläge får skjuta djuret. Denna dag var det vildsvin som skulle skjutas. En av tjejerna som var med kom till skott och avlossade ett perfekt skott på en liten brungris.

Unga jägare

Sen blev det styckning av den men även en hjort som vi fick tillgång till. Dagen var jättebra och det känns bra att kunna vara del i att erbjuda denna fantastiska möjlighet till ungdomarna. Läs mer vad jag skrev om detta på hemsidan för Jägareförbundet Uppsala län. /Sanna