Älgjakten inleddes i måndags med nya jaktlaget. Så skoj att jaga älg igen! Bella gjorde sin premiär med att löpa! Typiskt. Men det blev rätt bra ändå. Jag gick med henne i lina. Inte helt lätt när hon fick spår i nosen, började försöka driva och ville iväg. Det var svettigt värre att försöka hänga på ibland kravlandes på marken under granar. Men skönt att jaktlusten är stark!

Foto: Mats Harrå

Idag var det dags igen! Nu hade jag bestämt mig för att skäppa Bella då löpet är över (tror jag).

Släppte henne och ganska direkt fick hon upp och drevet var igång. Tyckte dock inte att jag kände igen skallet och var lite fundersam över vad hon drev. Svaret fick jag när en räv sprang nästan rätt på mig.

Vi gick vidare i såten och ett kort drev kom ganska snart. Oklart vad det var och hon släppte. När vi var i slutet av såten och ganska trötta av värmen brakade plötsligt drevet lös igen. Nu med ett helt annat skall. Mörkare och mer aggressivt. Jag tänkte vildsvin. Snacka om lycka när en passkytt skymtat vildsvin på avstånd förbi pass. Yes! Han hade den på för långt skotthåll, Bella hängde efter men släppte den efter ca 500 meter. Det är jag väldigt nöjd med.

Bella hann svalka sig i en lerpöl. Man kan ju inte säga nej till det i denna värme.

Fika och sen byte av mark. Bella fick vila lite sen gick vi på igen. Ganska snart tog hon upp och for iväg med ett sjungande skall. Aggressiv och intensiv i tonen så länge jag hörde. Hon släppte dock men lyckan var total när en passkytt sett en älg skena förbi på 100 meter. Den rusade och jag tror att den blev stött av en drevkarl. Den borde inte ha rusat så på grund av Bella. Men man vet aldrig. Kul att hon ändå fick upp älg.

20 grader varmt och högt tempo gjorde att energin började tryta. När Bella inte hittade tillbaka till mig fort nog så yl-gläfste hon efter mig. Lilla skruttan!

Känner mig nöjd över det hon visat idag. Gillar att hon håller kontakt och att hon inte hänger efter för långt just nu. Såtarna är små och det räcker gott och väl.

Tror också att gubbarna i jaktlaget tyckte att det var skoj att höra drevskall i skogen.

Jäklar vad kul det är att få gå med sin egen hund i skogen! /Sanna