Precis som Madde var även jag ute på älgjakt i lördags. Första såten gick jag med Bella. Det är bra kul att gå med hund! Vi sprang på vildsvinsspår och Bella följde de ner mot sjön. Där höll hon sig. Tror dock att vildsvinen kan lura bort henne genom att gå ut i vassen då hon inte vågar gå ut där. Det gör inget tycker jag då jakt i vass kräver lite mer erfarenhet från hundens sida. I denna såt gjorde hon ett par drev i alla fall. Två passkyttar såg rådjur och en av dem såg även vildsvin. Dock på för långt avstånd.

Bella jobbar bra i skogen. Hon söker ut bra och byter håll när hon har sökt av ett område. Hon kommer tillbaka för att direkt sticka ut på nästa sök. Känns bra även om inget är skjutet för henne än.

I andra såten gick en av killarna med sin stöthund. Ko och kalv syntes till och stöttes fram. Jag satt i samma torn där jag sköt tjuren. Plötsligt rusar ko med kalv rakt ut mot mitt torn. Kon i trav och kalven i galopp. Det gick för snabbt för mig och fick inget bra skottläge på kalven som doldes av kon. De sprang vidare mot nästa passkytt och jag ser hur de stannar till. Då kommer smällen och kalven skjuts. Trots en bra lungträff går kalven ca 200 meter innan den lägger sig. Så idag fick vi gratulera Göran

Själv tog jag tillfället i akt att spåra kalven med Bella. Det gick bra men motvind i slutet så hon gick endast på vind-vittring.

Även en kalv kan vara tung att dra ut till vägen där traktorn stod. När jag inte fotade hjälpte faktiskt jag också till att dra. Tur att jag hade spårlinan med!

På kvällen kom sonen och hans flickvän hem och vi åt köttbullar från älgfärs med gräddsås och potatis. Jäklarnas gott! /Sanna

D