Brukar ju vara i fjällen på vintern för att åka skidor eller hösten för att jaga ripa. Så då var det ju dags att testa fjällen på sommaren för att bara vandra och njuta lite av den fantastiska miljön. Med mig fick jag dottern Moa och Vovven Bella.

Bella fick gå i koppel som vi fäste i ett midjebälte. Det funkade väldigt bra och hon var så duktig. Vi har tränat en del på att i brant nedför ska hon gå sakta bakom oss. Hon verkar ha fattat grejen och skötte även det bra.

Det var kanske aningen för varmt för att vandra men det gick bra ändå! Det fanns bäckar och även små sjöar uppe på fjällen så Bella kunde bada och svalka sig.

Sista dagen fick vi sällskap av Birger som vi lånade stugan av. Han är ju värsta bästa fjällguiden. Han hade med sig sin sons border collie. Hon är lika gammal som Bella och de stortrivdes tillsammans. Så skoj att fjällvandra med hundar!

Här pustar de ut efter bad i bäcken:

Rökt, torkat renkött smakar bra i fjällen tyckte Moa.

Birger tog med oss på fiske en kväll. Kvällen var magisk även fast vi endast fick en röding och en gigantisk öring.

Lite kort vistelse blev det men hellre det än ingenting.

Jag är taggad som sjutton för ripjakten i augusti och hoppas att det blir av. Dessvärre såg vi bara en ripa under våra dagar där. Hoppas att de ändå finns där någonstans…..

Bella är verkligen the Queen of Fjället! Min lilla wachtelhund!

Hoppas att ni alla har en härlig sommar och laddar upp inför höstens jakter! /Sanna